Mantar Sevdiren
Mantar
sever misiniz? Yoksa siz de benim gibi önyargıyla yıllarca mantar yemeyenlerden misiniz?
Bundan
birkaç ay önce, oğlumun yaptığı fırında kaşarlı mantarla tanıştım. Doğrusu
şimdiye kadar niye yememişim diye de hayıflanmadım değil. Muhteşem bir lezzetti
ve şimdi sık sık yapıyorum. Üstelik çok pratik ve kolay… Deneyin siz de
seveceksiniz.
Yarım kilo kültür
mantarını tuzlu suda birkaç dakika bekletip güzelce yıkayın. Şapka kısımlarını ayırın
ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine iç kısmı yukarı gelecek şekilde dizin.
Şapkaların içlerini önce tuzlayın ve yarımşar kaşık tereyağı, ardından da
rendelenmiş kaşar koyun. Tercihe göre, salça ve nane karışımını da kaşarların
üzerine gezdirebilirsiniz. Sapları da aralara serpiştirin. Tepsinin boş kalan yerlerine birkaç tane sivri biber
koymayı da ihmal etmeyin.
Hepsi bu
kadar işte. Şimdi tepsinizi önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede, yaklaşık on
beş yirmi dakika pişirin. Kendi suyunda pişen mantarın kaşarla birleşen lezzetine
inanamayacaksınız.
Kaşarlı
mantarlarınızı sıcak sıcak afiyetle yiyin!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...