9 Haziran 2015 Salı

Mantar / Tarif

           

            Mantar Sevdiren



               Mantar sever misiniz? Yoksa siz de benim gibi önyargıyla yıllarca mantar yemeyenlerden misiniz?


           Bundan birkaç ay önce, oğlumun yaptığı fırında kaşarlı mantarla tanıştım. Doğrusu şimdiye kadar niye yememişim diye de hayıflanmadım değil. Muhteşem bir lezzetti ve şimdi sık sık yapıyorum. Üstelik çok pratik ve kolay… Deneyin siz de seveceksiniz.

            Yarım kilo kültür mantarını tuzlu suda birkaç dakika bekletip güzelce yıkayın. Şapka kısımlarını ayırın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine iç kısmı yukarı gelecek şekilde dizin. Şapkaların içlerini önce tuzlayın ve yarımşar kaşık tereyağı, ardından da rendelenmiş kaşar koyun. Tercihe göre, salça ve nane karışımını da kaşarların üzerine gezdirebilirsiniz.  Sapları da aralara serpiştirin. Tepsinin boş kalan yerlerine birkaç tane sivri biber koymayı da ihmal etmeyin.

          Hepsi bu kadar işte. Şimdi tepsinizi önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede, yaklaşık on beş yirmi dakika pişirin. Kendi suyunda pişen mantarın kaşarla birleşen lezzetine inanamayacaksınız.

            Kaşarlı mantarlarınızı sıcak sıcak afiyetle yiyin!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *