21 Haziran 2015 Pazar

Bulgur Köftesi / Tarif

            

 

Bulgurlu Sulu Köfte

      Evinizde bir vejetaryen varsa, her gün ne pişireceğim derdindeyseniz, etsiz ama lezzetli bir şeyler yapmak istiyorsanız bunu mutlaka denemelisiniz. Yapacağınız numara, kıyma yerine ince bulgur kullanmaktan ibaret. Gerisi bildiğiniz sulu köfte işte. Ucuz, lezzetli ve kolay...


           2 su bardağı kısırlık bulguru üzerini kapatacak kadar kaynar suyla ıslatıp kabartın. Kabaran bulgura 3 çorba kaşığı un, 2 yumurta, tuz, 1 çorba kaşığı nane, birkaç sap ince kıyılmış maydanoz, 1 çay kaşığı acı pul biber ve 1 çay kaşığı kimyon, arzuya göre bir miktar da köfte harcı (paketin 1/3'ü yeterli) ekleyip yoğurun. Avcunuzu ıslatarak minik köfteler yapın. Birbirine yapışmaması için köfteleri una bulayarak bir tepsiye dizin ve buzdolabında 1 saat bekletin.

         Bir kapta tuzlu salçalı su kaynatın, köftelerinizi kaynayan suda pişirin. Süzgeç kepçeyle servis tabağına aldıktan sonra yağla kavurduğunuz biber-domates karışımı salçayı ve sarımsaklı yoğurdu ekleyip afiyetle yiyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *