27 Şubat 2016 Cumartesi

SIR / RAI AREN



" Herkesin sakladığı bir sır vardır, kumların bile..."

Tarih seven okurlarla buluşturmak istediğim bir roman daha...  SIR, tarih kadar macera ve gerilim de barındırıyor bünyesinde.  M.Ö. 10.000 dolaylarında bir tapınakta yaşananlar... Günümüzde de Mısır çölünde yapılan bir kazı... Ve sırlar...


"Girişin dışında meşale ışığı titreşirken tapınakta boğuk sesler yankılandı. Savaşların katılaştırdığı birkaç asker içeriye girmeye çalışarak kapıyı yumrukluyordu. İçeride nefes nefese ve korkmuş iki rahip umutsuzca kapıyı sürgülemeye çalışıyorlardı. Diğer üç rahip, tapınağın arkasındaki mabede doğru koştular.
...
Rahiplerden biri sıkıca göğsüne bastırdığı bir parşömen defter taşıyordu. Küçük odanın içinde, önünde alçak bankların bulunduğu ahşap bir mihrap vardı. Duvarlar kutsal olayların, törenlerin ve ibadet görüntülerinin resimleriyle süslenmişti. Rahipler iyi gizlenmiş bir gizli kapıyı çılgınca açmaya çalışarak bankları kenara çektiler.

Rahip fısıldadı, buradan çıkış yok... Konuştukları dil çok eskiydi. Kaçma şansımız yok ancak defteri saklamalıyız, dedi. Defter korunmalı."

Alex... Mısır'daki bir kazıda çalışan genç bir arkeologdur, arkadaşı Mitch ile Mısır'da kazı çalışmasına katılırlar.  Alex'in gördüğü bir rüya onları antik bir sandığa yönlendirir. Sandıktan 12.000 yıl öncesine ait parşömenler ve metale benzer bir silindir çıkar. Bunlar, Mısır medeniyetinden önce bu bölgede yaşayan Kierani'lere aittir. Silindirin yapıldığı elementi tanıyamayan arkeologlar, bu dönemle ilgili sırların peşine düşerler.

Artık Alex ve Mitch için muhteşem bir macera başlamıştır. Ankh, sonsuz yaşam simgesiyle başlayan tarihi bir yolculuğa şahitlik de tabi...

Sırlarla ve macerayla dolu bu yolculukta binlerce yıl öncesinin yaşananları oldukça şaşırtır, hem karakterleri hem okuru. Ancak bu sırların tekrar tekrar gizlenmesi de gerekmektedir.

Heyecan dolu, akıcı bir roman Sır. M.Ö. önce başlayan anlatım, günümüzle devam ediyor. Geçmiş ve bugün iç içe. Final de oldukça şaşırtıcı. Kısacası, konusuyla, dil ve anlatımıyla, ilk sayfadan son sayfaya kadar sürükleyen bir roman. 

Ben okudum, sevdim, bir de siz deneyin!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *