29 Şubat 2016 Pazartesi

Fırın Makarna


Malzemeler:

1 paket fırın makarna
125 gr. tereyağ
3 çorba kaşığı un
1 bardak süt
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
3 yumurta sarısı
1 bardak kaşar peyniri rendesi


Hazırlanışı:


Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Makarnanın sosunu hazırlamak için önce tereyağını eritin. Unu ekleyerek karıştırın, un pembeleşinceye kadar kavurun. Sosu ocaktan alıp ılımaya bırakın, ardından kaynar süt ekleyip çırpın. Bütün malzeme iyice çırpıldıktan sonra tekrar ocağa oturtun, tuz ve biberini ekleyin. Karıştırmaya ara vermeden 10 dakika pişirin. Tel süzgeçle sosu süzün. Yumurta sarılarını ve kaşar peyniri rendesinin yarısını ekleyip karıştırarak sosa yedirin.

Tuzlu kaynar suda haşladığınız makarnayı süzün. Cam fırın kabına alın, üzerine sosu dökün. Kalan kaşar peyniri rendesini de serperek fırına sürün. Makarnanın üstü kızarana kadar pişirin ( yaklaşık 6-7 dk.)

Sıcak olarak servis tabaklarına alın, afiyetle yiyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *