29 Şubat 2016 Pazartesi

Milföy Pasta


Malzemeler:

1 paket milföy hamuru
2 litre süt 
Yarım su bardağı şeker
3 yumurta sarısı
1 çay bardağı un
2 çorba kaşığı kayısı marmelatı
Yaklaşık yarım paket bisküvi
1 paket bitter çikolata
1 çay bardağı dövülmüş badem


Yapılışı:

Milföyleri uçlarından birbirlerine ayırarak üç eşit parçaya bölün. Yaklaşık 25 cm. kalınlığında açın, buzdolabına koyup 30 dk. bekletin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede hamurları pişirin.

3 yumurta sarısını şekerle iyice çırpın, karıştırmaya devam ederek unu azar azar ekleyin, süt ve vanilyayı da koyup karıştırın. Koyu krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. 

Milföy hamurlarından birini tepsiye alın, üzerine marmelat ve krema sürün. Diğer milföylere de aynı işlemi yapın. En üste eritilmiş çikolatayla kremayı karıştırıp dökün. Pastanın üstünü ve yanlarını, ufalanmış bisküvi ve dövülmüş bademlerle süsleyin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *