5 Ekim 2015 Pazartesi

Ceviz Kabuğundaki Evren / Stephen Hawking


Genç yaşta tedavisiz bir hastalığın pençesine düşen Hawking, kuantum fiziğiyle ilgili iddialarıyla oldukça dikkat çekmiş, vücudu iflas etse de beyniyle yaşama tutunan bir bilim adamı... Evrenle ilgili fikirleri, kırk dile çevrilen kitapları ve gizemli kişiliğiyle sıra dışı insanlar listesinin başlarında yer alıyor olsa gerek.


Ceviz Kabuğundaki Evren, bu ilginç bilim adamının sıra dışı kitaplarından biri. Evrenle ilgili çılgın fikirlere sahip olan Hawking, gelecekte dünyanın büyük bir felakete uğrayacağını söyler pek çok bilim adamı gibi. Ancak çözüm de önerir hem de oldukça ilginç bir çözüm… İşte kitabı ilginç kılanlardan biri bu. Uluslararası bir yankı oluşturan bu kitapta, uzayda insan kolonileri kurulması fikri savunulur Hawking tarafından. Böylelikle dünya yok olsa da insan nesli devam edecektir. Hawking, evrenle ilgili bilimsel görüşlerini soğuk ve ciddi açıklamalar şeklinde  değil de, anlaşılır yorumlarla sunuyor bizlere. Böylelikle karmaşık fizik dünyasına bile sempatiyle bakabiliyoruz. Yani bilimsel bir kitabı bilim-kurgu tadında okuyoruz. Bir kez daha hayran oluyoruz bu gizemli adamın zekasına.

Kısacası şaşırtıcı, etkileyici ve anlaşılır bir kitap… Gerçeklerin akıl almaz cazibesi sizi saracak, bu ilginç fizikçiyi tanımak için siz de can atacaksınız. İlk kitabı Zamanın Kısa Tarihi: Büyük Patlamadan Kara Deliklere’nin ardından Ceviz Kabuğundaki Evren, bizleri bir çeşit zaman yolculuğuna çıkarıyor. Bu kadar karmaşık konuları bu kadar yalın ve anlaşılır dile getirmek Hawking’in dehasının bir ürünü olsa gerek. Zaman, sonsuzluk, başlangıç ve bitim, kara delikler, evren, büyük patlama vb. pek çok kavram Hawking’in sorularında canlanıyor ve yanıt da buluyor tabi. Var oluş kadar yok oluş üzerine de bizleri düşünmeye itiyor bu ilginç fizikçi ve Ceviz Kabuğundaki Evren.

Keyifli okumalar!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *