16 Eylül 2015 Çarşamba

Evin Şirin Misafirleri




Pek çok terapi var insan ruhuna şifa olarak önerilen. Herkes kendine iyi geleni bilir, kendisini en çok rahatlatanı seçer. Bazı insanlar alışverişle, bazıları gezerek, arkadaş sohbetleriyle... Herkesin yöntemi farklı işte. Benim terapilerimse çiçek ve  toprak, hayvanlar, okumak ve yazmak,  anı ölümsüzleştiren  fotoğraflar çekmek ve çocuklar…


Aslında hepsinin ana fikri sevgi. Bir şeyleri sevmek, bir uğraştan keyif almak mutlu ediyor insanı. Hayatın monotonluğundan, sıkıcılığından koparıp şenlendiriyor kısacası. İşte bunlardan biri doğa sevgisi. Bunun en kolay yolu da doğayı eve taşımak, saksı çiçekleri.  Zira herkesin bahçeli bir evde yaşaması mümkün değil, çoğumuz apartmanlarda yaşıyoruz, taş yığınlarının arasında stres biriktiriyoruz.  Doğayla bütünleşmek için fırsatımız olmuyor şehir hayatında, onlarla buluşmanın çaresiyse ev ortamına uygun bitkiler yetiştirmek. İnanın stresi emen güçlü terapistler onlar!..

Hazır yetiştirilmiş bitkiler de alabilirsiniz ama benim önerim mümkün olduğunca kendi üretiminizi yapmanız yolunda. Bir dal sardunyayı ya da menekşeyi kırıp toprakta köklendirmenin keyfi, inanın hazır alınmış bir saksı çiçeğinden daha fazla huzur veriyor bana. Onun toprağa tutunduğunu görmek, yapraklarının güneşe uzanışını izlemek, ilk tomurcuklarını sabırla beklemek, açtığında yaşanan keyif… İnanılmaz duygular bunlar. 

Herkese öneriyorum. Doğada yaşamıyorsanız, evinizde doğayı yaşatın!..


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *