23 Eylül 2015 Çarşamba

Çubuk / Ankara



 Çubuk deyince aklınıza ne gelir? Benim aklıma turşu geliyor, mis gibi Çubuk turşusu...


Yaşadığımız ili tanımalıyız, ilçeleriyle, köyleriyle, yoksa sadece orada oturuyor  ama yaşamıyor oluruz. Günlük koşuşturma içinde bu her zaman kolay olmuyor tabi ki. Ankara'da oturan biri olarak, artık çevre ilçeleri görme çabası içindeyim ben. 2005-2007 arasında öğretmen olarak bulunduğum Çubuk da bunlardan biri. Önceleri benim için sadece görev yaptığım bir yerdi. Ankara'dan gelip gitmek, yol stresi, ders yoğunluğu derken pek de tanıma fırsatı bulamamıştım aslında. Yıllar sonra  gezip görmek amacıyla birkaç kez gittiğim bu yer farklı göründü gözüme. Baraj gölleriyle, köylerindeki samimiyetle, festivalleriyle, uluslar arası havaalanıyla görülmesi gereken ilçelerimizden biriymiş meğer. Ayrıca tarihteki yerini de yadsımamak gerek. Zira ilçe büyük oranda Ankara Savaşı'ndan geride kalanlarla kurulmuş, dolayısıyla tarih kokan pek çok yeri var. Günümüzde birçok tarihi kalıntıya ev sahipliği eden Çubuk, bugün modern görünüm almış bir ilçe olarak karşımızda duruyor. Bize de gezip görmek kalıyor tabi ki.

Tarım, hayvancılık ve turşu ticareti yapan yöre halkının bir kısmı da, çevre ilçelerde ya da Ankara merkezinde çalışmakta; ayrıca kamu görevlileri de Ankara'dan oraya gidip gelmektedir. Ulaşımı şimdilerde oldukça kolay, benim zamanımda öyle değildi tabi.

Ankara'ya yaklaşık bir saat mesafede olan bu ilçeyi, bence eylül ayında gezin! Böylelikle turşu festivalini de görmüş olursunuz. Vaktiniz varsa, mesire yerlerini, baraj göllerini, göletleri de görün ve fotoğraflayın. Tercih size kalmış, Aşure Günü ya da Domates Şenliği de, zamanına denk gelirseniz iyi bir seçenek olabilir.


Çubuk'a giderken Pursaklar'daki Sevgi Evleri'ni de ziyaret etmeyi unutmayın! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *