23 Eylül 2015 Çarşamba

Balcan Balık





Sinop’un yöresel yemeğiymiş balcan balık, arkadaşımdan aldığım tarifi hemen denedim. Lezzetli ve kolay bir çeşit patlıcan kızartması bu. Siz de deneyin seveceksiniz.
Çok sevdiğim arkadaşım Aysun'a teşekkürlerimle...


Malzemeler:

3-4 adet patlıcan
2 kaşık un
tuz
sıvı yağ
sarımsaklı yoğurt


Yapılışı:
Patlıcanlar dikine çizgili soyulur ve uzunlamasına 4 parça olacak şekilde kesilir. Saplarından ayrılmaz. Bu şekilde tuzlu suda hafif kaynatılır. Çok yumuşamamalıdır, bu kaynatma ile acısı da gider. Patlıcanlar süzgüye alınır ve iyice süzülünceye kadar beklenir. Sonra balık pişirilirken yapıldığı gibi 1-2 yemek kaşığı una 1-2 çay kaşığı tuz eklenir. Patlıcanlar bu unlu karışıma bulanır ve kızgın yağ içeren tavada iyice kızartılır. Kızaran patlıcanlar bir tabağa alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *