3 Eylül 2015 Perşembe

Cevizli-Havuçlu Meze / Tarif


Sofralarınıza harika bir salata, çay saatleriniz için güzel bir ikramlık... Ana yemeğin yanına çeşni olarak hazırlayabileceğiniz havuç kavurması, börek ve keklerin yanında da iyi bir ikramlık olabilir. Renkli sunumuyla da sofraların süsü havuçlu meze... Ayrıca, bildiğiniz gibi havuç posasıyla tüketildiğinde suyundan daha yararlı hale geliyor. Bu çok bilinen ve severek tüketilen gıdayı, şimdi cevizli yapalım. Hem pratik hem lezzetli...


Malzemeler:

6 adet rendelik havuç
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı ufalanmış ceviz
Süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:

Temizlenmiş havuçlar rendelenip zeytinyağıyla kavrulur ve soğumaya bırakılır. Sarımsaklı yoğurt, tuz ve mayonez karıştırılarak havuca eklenir. Son olarak iri parçalar halinde kırdığımız cevizler atılır, tüm malzeme karıştırılır. Hepsi bu, servise hazırdır artık. İstediğiniz gibi süsleyerek sunum yapabilirsiniz. 

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *