13 Eylül 2015 Pazar

Aile Yadigarları

Hatıralar


Anneannelerden babaannelerden kalan bu antika eşyalar ne kadar değerlidir değil mi? Çocukluğumuzu hatırlatır, aile sıcaklığının değerini, eskilerin zor yaşamlarını simgeler... Her şeyin pratikleştiği günümüzde bu antikalar süs değildir sadece, koca bir yaşanmışlık simgesidir her biri.






Gaz lambasında ders çalışmadım hiç ama evin baş köşesinde hep hazır dururdu, çocukluğumda, elektrik kesilirse diye. Sık sık da kesilirdi, sohbet ederdik böyle gecelerde. Korku hikayeleri anlatırdık bazen, duvarda gölge oyunları yapardık ellerimizle bazen de... Şimdi yerini modern ışıldaklara bıraktı gaz lambaları ama dekoratif mumlardan da hiç vazgeçemiyoruz değil mi? Peki ya bakır cezveler, kahve fincanları, karabiber değirmenleri... Sizi de eskilere götürmez mi bütün bu nostaljik eşyalar, büyükanne büyükbaba hatıraları?

Seviyorum aile yadigarlarını, özümü hatırlatıyorlar, kültürümün değerini bilmeme yarıyorlar doğrusu. Sahip olduğum ailenin değerini, büyüklerin kısıtlı imkanlarını, sade ama huzurlu hayatlarını ve bugünkü kolay ama gergin hayatlarımızı... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *