25 Ağustos 2015 Salı

Bayat Ekmek Keki / Tarif

Bayat Ekmek Keki

Evde kalmış ekmekleri bayatladı diye çöpe atmayın, küflenmesini önlemek için dolapta saklayabilirsiniz bir süre. Beyaz ekmek daha uzun dayanıyor ama kepekli ve tam buğday ekmeği aldıysanız kısa sürede tüketmenizde yarar var. Gelin, bu bayat ekmekleri değerlendirelim birlikte! Hem de en lezzetli haliyle...


Malzemeler:

1 bayat ekmek
2 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı (margarin ya da çiçek yağı kullanmayınız)
1 çorba kaşığı limon
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karbonat
Arzuya göre ufalanmış ceviz ya da damla çikolata

Hazırlanışı:

Bayat ekmekleri robottan geçirelim önce. Yumurtaları ve şekeri çırptıktan sonra süt ve yağı da ekleyerek karıştıralım (Yumurtaları elle çırpacaklar için önerim, sarısıyla akını ayrı çırpmaları). Karışıma vanilyayı da ekleyip diğer malzemelerle çırpmadan kaşıkla karıştıralım. Yağlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık kırk beş dakika pişirelim. 

* Unutmayın, pişme süresi, fırınınızın özelliğine göre değişecektir ancak ilk yirmi beş dakika fırının kapağını açmamakta yarar var. Turbo fırınlarda kek pişerken turboyu kapatırsanız, daha iyi kabardığını da göreceksiniz. Denemekte yarar var, afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *