25 Ağustos 2015 Salı

İncir Tatlısı / Tarif

Deli İncir

Bildiğiniz gibi, yabani incir çok büyümez ve oldukça serttir. Eğer sabrınız varsa ve benim gibi seviyorsanız bu delinin tatlısını, tarifimi okuyun! Yalnız bu meyveyi pazarlarda bulmak pek mümkün olmuyor, doğadan kendiniz toplamalısınız. Böyle bir niyetiniz varsa eğer, eldiven takmayı da unutmayın!.. Zira sütü elinize bulaşırsa epey zorlanırsınız.


Sertken topladığınız incirleri birkaç yerinden delin ve bol suda kaynatın. Suyunu döküp tekrarlayın bu işlemi, acısı çıkana kadar. (Ortalama üç kere suyunu değiştirerek kaynatmanız gerekecek.) Eğer tadına baktığınızda hâlâ acıysa, biraz da kaynar suda bekletin, sonra suyunu dökün.

1 kilo incire 1,5 kilo toz şekeri döküp bir gece bekletin. Ertesi gün, şekerli incirlerinizi kısık ataşte, incirler yumuşayıp özleşene kadar kaynatın. İndirmeye yakın limon tuzu atın. Ekşilik kıvamı sizin damak zevkinize kalmış. Soğuduktan sonra cam kavanozlara koyup saklayın! 

Bu deli incir reçeli ne kadar uzun süre beklerse o kadar güzelleşiyor, dayanıklı ve lezzetli tatlınızı kış boyunca tüketebilirsiniz.

Biraz uğraştırıcı değil mi? Ama bir o kadar da değerli bir tatlı elde edeceksiniz. Unutmayın, emek verilen şeyler daha değerlidir!

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *