20 Haziran 2015 Cumartesi

Elmalı Kurabiye / Tarif




              Çocuklarımın çok sevdiği bir atıştırmalık, elmalı kurabiye. hele ki cevizli olursa...  Gelin birlikte yapalım, evde olan malzemelerle ve fazla yorulmadan hem de!



              *3 tane elmayı soyup rendeledikten sonra 1 çay bardağı şekerle kavuralım. Su koymaya gerek yok tabi, zira elmalar kendi suyunu bırakacaktır. Soğuyunca tercihe göre, fındık ya da ceviz katalım.
              *1 paket margarini eritip soğutalım.
              * Elediğimiz 3,5 su bardağı unun ortasına 3 çorba kaşığı yoğurt, erittiğimiz margarin, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket de vanilyayı katıp yoğuralım.
              * İstediğimiz büyüklükte parçalar koparıp avcumuzla açalım, ortasına elmalı harcımızı koyup yarım  ay şekli verelim.
              * Kat yeri alta gelecek şekilde, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
              * Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 180  derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
              Not:  Biz tercih etmiyoruz ama isterseniz siz, sıcakken kurabiyelerinizin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
              * Afiyet olsun dostlar!

              Elmanın ne kadar faydalı olduğunu söylemeye gerek yok ama belki şu bilgi dikkatinizden kaçmıştır: " Galler'de bir araştırma yapılmış. '500 kişi üzerinde ve 5 yıl süreyle... Nefes alma güçlüğü çekenler ve sigara kullananlar, günde yaklaşık 3 elma tükettiğinde daha rahat nefes alıyor ve daha enerjik oluyorlarmış." Elma, nefes almayı kolaylaştırırken, rahat alınan nefes de enerjiyi artırıyor tabi ki.




1 yorum:

  1. Merhaba, sitenizi çok beğeniyoruz. Sitemizin ziyaretçileri de blog sitenizden överek bahsediyorlar. Sizleri de "Türkiye'nin En Sevilen Blogları" arasında görmek isteriz. www.Seviliyo.com 'a blogunuzu eklerseniz çok seviniriz. Blog sitenizi eklemek için lütfen tıklayınız.

    YanıtlaSil

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *