29 Mayıs 2016 Pazar

İmkansız



Tanrı bazı insanlara ayrıcalık tanıyor galiba. Onlar için imkansız diye bir şey yok. Peki ya bizim gibi sıradan insanlar için imkansızlık nedir? Bütün organlarımız tamken yapamadıklarımızı bazıları, bunların yarısına bile sahip değilken yapabiliyor. Onlara bahşedilmiş özel yetenekler sayesinde... Biz basit yokluklar için sızlanıp dururken onlar büyük yokluklara ve hastalıklara rağmen büyük işler başarıyorlar. Onlar Tanrı'nın torpil geçtiği özel insanlar.

Dünyaca ünlü pek çok dehanın şizofren, işitme özürlü, kekeme, ALS ya da disleksi hastası olduğunu, vücutlarında eksik organlarla hayata devam ettiklerini ve çeşitli zorluklarla mücadele ederek yaşadıklarını bilirsiniz. Peki nedir onları farklı kılan? Kolu olmayan Christy Brown elleri olmadan nasıl resim yaptı, okuma yazma öğrenip hayat hikayesini yazdı? Kaslarını kullanamayan ALS hastası, felçli ve kekeme olan Stephen Hawking, nasıl dünyaca ünlü bir matematik profesörü ve teorik fizikçi oldu? İşitme özürlü ve öğrenme bozukluğuna yol açan disleksi hastası Edison, yüzlerce buluşu nasıl yaptı? Sosyal gelişim bozukluğuna yol açan asperger sendromuna rağmen, Leonarda da Vinci nasıl dünyaca ünlü bir ressam, mimar, anatomist, mucit ve heykeltraş olabildi? Şizofren dahi matematikçi John Nash ve diğerleri... Bunca şeyi nasıl başardılar?...


Onlar "imkansız" kelimesini tanımayan özel insanlar. İşte bazıları:

Ludwig van Beethoven, Alman klasik müzik bestecisi: İşitme özürlü, astım, takıntı hastalığı (Obsesif kompulsif bozukluk), asperger bozukluğu.

Yahudi asıllı Alman teorik fizikçi Albert Einstein, 20. yüzyılın en önemli kuramsal fizikçisi: Disleksi ( öğrenme bozukluğu ), Asperger bozukluğu (sosyal gelişim ve empati bozukluğu).

Vincent van Gogh, Hollandalı ressam: Şizofren, katarakt, Meniere sendromu ( baş dönmesi, kulak çınlaması, işitme kaybı ve daimi olarak kulaklarda yüksek bir basınç hissi), asperger bozukluğu, epilepsi.


İngiliz fizikci, matematikci ve astronom Isaac Newton: Şizofren, kekeme, asperger bozukluğu, epilepsi.

Klasik Batı Müziği`nin, en üretken ve en etkili bestekârlarından Mozart: Tourette Sendromu ( tik hastalığı).

İspanyol ressam ve heykeltıraş Pablo Picasso: Disleksi.

Charles Darwin, İngiliz doğa tarihçisi: Kekeme, takıntı hastalığı (Obsesif kompulsif bozukluk).

Tolstoy büyük Rus yazarı: Şizofren.

İspanyol sürrealist ressam Salvador Dali: Parkinson, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu.

Benjamin Franklin Philadelphia ABD`li yayımcı, yazar, mucit, felsefeci, bilim adamı, siyasetçi ve diplomat: Asperger bozukluğu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *