30 Nisan 2016 Cumartesi

Zafer Yolu / Jeffrey Archer




Everest'e tırmanmak en büyük hayaliydi George Mallory'nin. Gerçek bir yaşam hikayesinden esinlenilmiş Zafer Yolu'nda. Mallary'nin yaşamından, Everest'e tırmanma macerasından ve hazin sonundan oluşan bir yaşam hikayesi bu.

Kitap sekiz bölümden oluşuyor. George Mallary'nin çocukluğundan başlayıp karısına yazdığı son mektuba kadar olan tüm yaşamı kurgulanmış kitapta. Bir dağcının yaşamından esinlenildiği için okunmaya değer, Everest'le ilgili bölümler oldukça heyecan verici. Ayrıca yazarın rahat okunan bir üslubu var. Yormadan, sıkmadan anlatıyor olayları. Mallary'nin karısına yazdığı mektuplarla da süslemiş olay örgüsünü. 


Dünya dağcılık tarihinin en büyük gizemini konu edinen bu roman yazıldığında George Mallary'nin Everest'e ulaşıp ulaşmadığı konusunda kesin delil yoktu, dolayısıyla zirveye ulaşan ilk dağcı olarak kabul edilmemişti, yıllar sonra zirveye ulaşmayı başaran başka dağcılar kayda geçti. Ancak Mallary'nin zirveye ulaşmış olduğu ortak görüşü vardı, sadece kanıt yoktu. 1924'te dağda kaybolduktan yaklaşık 75 yıl sonra ise dağda cesedi bulundu. 

Yazar tartışmalı bu konudan etkilenmiş olmalı ki, kurgularla süsleyerek Mallary'nin romanını yazmış, iyi de yapmış doğrusu. Mallary'nin yaşamı, hayallerinin peşinden gitmek isteyen herkes için iyi bir rehber olabilir. Sonuç ne olursa olsun, hedefe kilitlenmek gerek, tıpkı Mallary gibi... 













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *