5 Eylül 2015 Cumartesi

Başka Bir Dünya / Roman

Başka Bir Dünya / Üçlü İttifak

" Dünyada öyle yerler vardır ki, bildiğimiz dünyadan çok farklıdır."

Gerilim dolu fantastik bir dünya ve  Başka Bir Dünya serisinin ilk kitabı Üçlü İttifak...  Maxıme Chattam günümüz korku yazarlarından ve oldukça da başarılı. Bu romanında da yoğun bir gerilim var, bunu da iklim değişikliğinin yaratacağı sonuçlarla bağdaştırarak vermiş.

Büyük Fırtına, her şeyin altüst olma nedeni, her yerde kaos...


Olaylar baş kahraman Matt Carter merkezli gelişiyor. Geniş bir hayal gücüne sahip, 14 yaşında bir gençtir Matt ve Manhattan'da yaşar. Bir gün uyandığında her yerin karla kaplı olduğunu görür. Anne ve babası gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştur. Yakın arkadaşı Tobias'ın ailesiyse kör olmuş, mutanta dönüşmüşlerdir. Matt ve Tobias, ilk şoku atlattıktan sonra ailelerine neler olduğunu araştırmak isterler. Bu da onları gizemli, fantastik bir yolculuğa sürükler. Şehirdeki yetişkinlerin hepsinin başına kötü bir şeyler gelmiş, sadece gençlere bir şey olmamıştır. Bu nedenle Matt ve Tobias, dünyayı gençlerin kurtaracağına inanıp  bu duruma bir çözüm aramaya başlarlar. 

Dünyada artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. İnsanların pek çoğu kayıp, geride kalanlarsa mutanta dönüşmüş tuhaf yaratıklardır. Her şey hızla değişmekte, etrafı yaratıklar sarmaktayken, Matt'le sadık arkadaşı Tobias ve daha sonra onlara katılan zeki Ambre, olup biteni anlamaya çalışmaktadırlar.

Ayrıca hayatta kalan çocukların yaşadığı bir adada Pan'lar da var romanda ve yazarın felsefi çıkarımları...

Korku ve fantastik roman sevenlere öneririm.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *