16 Haziran 2015 Salı

Rulo Böreği / Tarif



               "Çat kapı" misafire her an hazırlıklı olmak ister misiniz?  Hazırlayıp fırında uzun süre bekletebileceğiniz rulo böreği tam da size göre. Biraz tembel işi aslında, mutfakta fazla zaman kaybetmek istemiyorsanız, hemen hazırlayın, dondurucuya atın ve unutun! Aniden börek canınız istedi ya da arkadaşınız kapınıza yaklaşınca aradı. Hemen böreği dolaptan çıkarın, dilimleyin ve 200 derece ısıyla fırında pişirin. 



              Haydi ruloyu hazırlayalım:
* 3 yufka
* 3 yumurta, üzeri için de 1 yumurtanın sarısı
* 3 büyük boy patates
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 3 çorba kaşığı süt
* 3 çorba kaşığı kaşar loru ya da yarım kalıp beyaz peynir
* 1 paket eritilmiş margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ
* Bir tutam tuz
         Yumurta, rendelenmiş patates, lor ya da beyaz peynir, yoğurt, süt ve yağı iyice karıştırın.
           Yufkayı açıp her yerine harcı kaşıkla serin, aynı şeyi üç yufka için de tekrarlayın. Yufkaları fazla sıkmadan rulo haline getirin, buzdolabına koyun. Eğer hemen pişirecekseniz 1 saat dolapta bekletin.
             Acil durumlar için donduracaksanız, yağlı kağıda sarıp kaldırın. Pişireceğiniz zaman istediğiniz kalınlıkta -tercihan bir parmak- kesip ekmek dilimleri gibi dizin tepsinize. Üzerine yumurta sarısı sürerek fırına sürün.
    
               Hepsi bu, afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *