23 Mayıs 2015 Cumartesi

Bir Gün Mutlaka / Deneme

    

Evrende her şey bir enerjiyse ve hiçbir şey kaybolmuyorsa, bizim sözlerimiz, davranışlarımız hatta duygularımız da kaybolmayacak demektir. O halde şunu da unutmamalıyız ki, yaşam sadece yaptıklarımızı bize iade ediyor. Kimi zaman olduğu gibi kimi zamansa farklı yollarla…


Başımıza gelen önleyemeyeceğimiz şeyleri bir kenara bırakırsak – genetik hastalıklar, ölüm gibi- bilmeliyiz ki, evrende her şey bize geri döner; bazen hemen bazen de çok sonra… Ancak, yaşadıklarımızın tümünün nedenini bilemeyiz ne yazık ki. Yani yaptıklarımız ya da hissettiklerimiz bize, olduğu gibi iade edilmez, zaman içinde farkına varamayacağımız şekilde renk değiştirerek karşımıza çıkar. İyi enerji bir gün mutlaka iyi olan başka bir enerjiyle bizi karşılarken, kötü enerji de şekil değiştirmiş olarak ummadığımız bir anda karşımıza dikiliverir. Kısacası sadece yaptıklarımızın değil, yapmadıklarımızın da bir şekilde bize dönüşü olacaktır.

Başkalarının neyi nasıl yaptığına değil, dönüp kendimize bakacak olursak; avlarken avlanan, kandırırken kandırılan, saldırırken saldırılan, aldatırken aldatılan olmayı da evrendeki mucize dönüşüme bağlayabiliriz.

Şimdi herkes bir boy aynası tutsun kendine: Ben neyi nasıl yaptım ya da neyi yapmadım? Davranışlarımın  bana dönüşü nasıl oldu ya da olacak? Bu soruları soracak kadar cesareti olanlar, hayattaki yanlış seçimlerinin sonuçlarına da “ kader” demekten vazgeçeceklerdir. Ana-babamızı, fiziksel özelliklerimizi, hangi ülkede doğacağımızı hatta hangi dine mensup bir ülkede dünyaya adım atacağımızı, genetik engellerimizi vs. biz seçemiyoruz. Ama istersek bunların çoğunu sonradan değiştirebiliyoruz. Hepsinden önemlisi duygu ve davranışlarımızı biz belirliyoruz, genetik faktörler, çevre, koşullar ve eğitim şekli ne kadar etkili olursa olsun… Davranışlarımız ve hislerimizin tek hakimi biziz aslında. O halde, bugünden itibaren, “boğaz kırk boğumdur, kırk kere düşünüp bir söyleyelim ” sözünü düstur edinelim, ağzımızdan çıkan her sözün evrende asılı kaldığını, bir gün bir şekilde bize döneceğini unutmayalım!  Biz farkına varamasak da, her şeyin bir karşılığı var aslında.

Eğer hayatınız tozpembeyse fazla da şımarmayın, hepsi sizin pozitif enerjinizin dönüşü değil mutlaka. Hayat bazen şanşlarıyla çalar kapınızı. Hayatınız kapkaraysa buna da  fazla hayıflanmayın, zira hepsi sizin negatif enerjinizin sonucu değil. Hayat bazen şanssızlıklarla doludur. Siz kendi yapabildiklerinizle ilgilenin! Yapabileceğiniz halde yapmadıklarınız nelerse, bunlara dönüp bakın sadece. Bazen pembe bazen kapkara yalanlar söylediniz mi, bir yetimin ya da öksüzün hakkını gasp ettiniz mi, savunmasız bir hayvanı incittiniz mi? Bunları sorgulayın! Gücünüzün yettiğince çaba harcadınız mı, dürüst oldunuz mu, sevgiye kucak açtınız mı, annesiz bir çocuğa anne babasız bir çocuğa baba şevkati gösterdiniz mi? Bunlarla avunun! 
     
Emin olun ki, ne şekilde karşınıza çıkacağı belli olmasa da bu davranışlarınız bir gün mutlaka size dönecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *