13 Haziran 2017 Salı

Ahfeş'in Keçisi

Arap bilginlerinden Ahfeş, öğrenciyken derslerinde çok başarısızmış. Bu duruma çözüm bulmak isteyen hocası ona, öğrendiklerini başkalarına anlatmasını önermiş. Böylelikle aklına daha kolay yerleşeceğini söylemiş. Çalıştığın konuları kime rast gelirsen hemen anlat, demiş.

Ahfeş, o günden sonra, önüne kim çıkarsa otutmuş karşısına, metazori ders anlatmış. Gel zaman git zaman, insanlar bunalmışlar bu durumdan. Ahfeş yine sıkıntıya düşmüş, bakmış ki çalıştığı konuları anlatacak kimse kalmadı, kara kara çareler düşünmeye başlamış. Sonra aklına parlak bir fikir gelmiş. Pazardan bir keçi satın alıp ezberlediği dersleri ona anlatmayı düşünmüş. Düşündüğü gibi de yapmış tabi ki. Almış keçiyi, boynuna da bir ip bağlamış, başlamış anlatmaya. Anlattığı her dersin sonunda, hayvanın boynuna bağladığı ipi çekiyormuş, keçinin boynunu sallaması 'anladım' demekmiş.

Zavallı keçi, kendisine verilen göreve o kadar alışmış ki, bir süre sonra, ipini çekmeye gerek bile kalmamış. Ahfeş'ten duyduğu her sözün sonunda kafa sallar olmuş. O günden sonra da, her teklife, her söze düşünmeden 'evet' diyenler için Ahfeş'in keçisi gibi denmeye başlamış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *