25 Mart 2016 Cuma

Konya / Sille

Konya-Selçuk- Sille



Yolunuz İç Anadolu'ya düşerse Konya'ya da gitmekte yaraa var. Konya deyince akla önce Mevlana gelir biliyorum. Orayı görmeden olmaz ama Mevlana'yı ziyaret edip semazenleri izledikten ve Mevlana müzesini gezdikten sonra, biraz da az bilinen yerlerini göreyim derseniz Selçuk'taki Sille köyüne de bir uğrayın. 


Rum evlerini ve kiliselerini görmek istiyorsanız, Sille fena bir seçim olmaz doğrusu. Selçuk'a bağlı bir köy Sille, gezilecek fazla bir yer yok ama kiliseleri ve eski evleriyle görülmeye değer bir yer. Özellikle Aya Elenia Kilisesi'ni görmenizi öneririm. Manastır, kilise ve camilerin iç içe olduğu bir köy burası.  Eski Rum evleri de çok tanıdık, samimi bir manzara sunuyor bizlere. Közde pişirilmiş Türk kahvesiyle de yorgunluk atmak mümkün gün içinde.





Küçük, şirin bir yer burası. Biraz ihmal edilmiş, kaderine bırakılmış bir havası da var. Kiliseler dışında gezilecek fazla bir yer yok. Eski evleri ve dar bir yol üzerinde sıralanmış kafeleri, turistik eşya dükkanları ve müzesi var Sille'nin. Bol bol çanak çömlekle karşılaşıyorsunuz burada.




Gezip görmeyi sevenlere, özellikle de fotoğraf tutkunlarına iyi bir seçenek Konya. Mevlana müzesinde ve kiliselerde fotoğraflanacak bol bol malzeme var. Benden söylemesi.

Keyifli geziler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *