4 Eylül 2015 Cuma

10 Püf Noktası

Günlük Yaşam İçin Faydalı Bilgiler

1. Pirinç pilavı pişirirken bir dilim limon atın, pilav hem kar gibi beyaz hem daha lezzetli olacak ve pirinçler birbirine yapışmayacaktır.

2. İyi kabarmış bir kek yapmak istiyorsanız, bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.

3. Cildinizin pırıl pırıl ve yumuşacık olmasını istiyorsanız, 1 yumurta akı ile 1 çay kaşığı süzme balı karıştırıp yüzünüze maske yapın. Yumurta akı kuruyana kadar bekleyip sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Böylece üst tabakadaki ölü deriyi atmış olacaksınız.

4. Patates haşladığınızda suyunu dökmeyin. Bununla gümüş takı ve eşyalarınızı ovun, ışıl ışıl olduklarını göreceksiniz.

5. Ellerimizdeki soğan, sarımsak, balık ya da et kokusunu, çoğunlukla yıkayarak gideremeyiz. Bunun için avcumuzu kahve ve limonla ovmak en etkili çözümdür.


6. Yolculuğa çıkarken valizi yerleştirmek hepimizin gözünde büyür. Eğer uzun süreli bir tatilse bu, işler daha da zor. Hem giysileri sığdırmak hem de kırışmalarını önlemek isteriz. Özenle katlarız ama bu kez de açtığımızda kat izleri rahatsız edici olur. İşte bunun çözümü, giysileri rulo yapmaktan geçiyor. Böylelikle daha az yer kaplayacağı gibi kat izi de olmayacaktır.

7. Tırnaklarınızın daha beyaz olmasını istiyorsanız, bir miktar yoğurtta  5 dakika bekletin, sonra yıkayın. Bu işlemden sonra daha beyaz tırnaklara sahip olacağınız gibi, manikürünüz de daha kolay olacaktır.

8. Evdeki fayansların temizliğinde ılık tuzlu su kullanın, daha kolay temizlendiğini göreceksiniz.

9. Boyadan yıpranmış cansız saçları eski haline döndürmek mi istiyorsunuz? Çok kolay, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yumurtayı karıştırıp saçınıza sürün,1 saat bekletin.  Hepsi bu. Ayda bir, yıkama öncesi bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

10. Cildiniz kuru ve kırışmaya meyilliyse, pahalı kremleri boşverin, hamurunuz için ıslattığınız mayadan biraz ayırın, birkaç damla zeytinyağı ekleyin. Cildinizin kuru bölgelerine sürün. Cildiniz canlanacak, daha parlak ve pembe bir görüm alacaktır. Yağlı ciltler bunu limon suyu ve maya karışımıyla yapabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *