31 Mayıs 2016 Salı

Perişan Kurabiye


Kurabiyenin de perişanı mı olurmuş, demeyin, oluyor işte. Onların bizden ne eksiği var?!.. 

Yapımı çok kolay, keyfine diyecek yok...

Bu üzümlü perişan kurabiyemiz için:

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 çay bardağı üzüm
1 çay bardağı ceviz içi ya da fındık
Aldığı kadar un
2 kahve fincanı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu


Malzemeleriniz hazırsa, bir kaba hepsini boca edin. Başlayın yoğurmaya, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil vermeden yağlı tepsiye dizin. Unutmayın, şekilsiz olacak ki perişan görünsün!

Önceden ısıtılmış fırında orta derecede, pembeleşene kadar pişirin. Hepsi bu, afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *