20 Kasım 2015 Cuma

Canavar / Andres Roslund / Börge Hellström


2005 İskandinavya En İyi Suç_Gerilim Roman Ödülü sahibi Canavar, iki yazarın kaleminden çıkmıştır. Biri kriminal ve sosyal konularda haber muhabirliği yapmış, diğeri suç önleme, genç suçlular ve madde bağımlılığı konularında rehabilite çalışmaları yapmış iki yazar. Konuya hakim olmaları, yazdıklarını daha gerçek kılmaya yaramış belli ki. Kısacası, kanapede oturup hayal ederek kurgulanmış bir roman olmanın çok ötesinde, oldukça gerçek bir roman bu. Yüksek gerilim hattı gibi bir kitap, dikkatli olun, okuduktan sonra herkese paranoyak bakışlar atmayın!


Çocuklar, çocuklarımız, rengi, dini, adı, soyu ne olursa olsun, savunmasız, istismara açık, masum yavrularımız... Çocuk cinayetleri, tacizler, dayak ve psikolojik ya da fiziksel işkence, her yerde ve her zaman diliminde karşımıza çıkabiliyor. En çok onlar ağlıyor, en çok onlar yara alıyor ve en çok onlar ölüyor. İşte Roslund ve Hellström'ün kaleminden çıkan Canavar'da da korkunç şekilde öldürülen çocuklar var ve pedofili caniler... Yaşadığımız acımasız dünyanın bir portresi adeta. Dehşet verici, sarsıcı bir anlatım... Yüreğiniz dayanacaksa okumaya hazırlanın derim, tabi suç-gerilim-polisiye tarzını da seviyorsanız. İnsan denen varlığın ne kadar canavarlaşacağına tanıklık edeceksiniz, bir solukta okuyacağınız bu romanda.

Suç kadar intikam duygusu da işlenmiş romanda. Karakterler çok canlı betimlenmiş, olay akışı sürükleyici.. Bir o kadar da gerçekçi... Kitabın kötü karakteri Bernt Lund, o bir pedofili. Çok küçük yaştaki kızlara akla gelmedik işkencelerle tecavüz ediyor ve sonra da onları öldürüyor, bu ölümler çoğunlukla 8-9 yaşlarındaki bu yavruların iç kanama geçirmeleri sonucu oluyor. Gördükleri ağır işkencelere minik bedenleri ve yürekleri dayanamıyor. bazı sayfalarda insan olduğunuzdan utanıyorsunuz. Dedim ya, yüreğiniz dayanacaksa okuyun! Genç kızlardan da uzak tutun şimdilik!..

"Kendilerini yok ederek kendi insanlıklarına tüküren yıkıcı insanlar gerçek hayatta da varlar. Bernt Lunt gibi sadistçe takıntıları olan ve diğerleriyle duygusal ilişki kuramayan insanlar sokaklarda yürüyorlar."( Yazarların notu) 

Kimler mi bunlar? Lunt gibi insanlar, yüzleri farklı, adları farklı, memleketleri farklı ama kötülükleri aynı... 

Bernt Lunt katil, pedofili ve sadist, Minikkuş küçükken taciz edilmiş, büyüyünce bunu hatırlatan herkesi öldürmek istemiş bir travmatik... Onlar ve diğerleri, hepsi canlı ve biraz tanıdık...

Okumayı düşünüyorsanız, sakin bir köşe bulun, bir kanepeye sağlamca oturun, tozpembe hayallerinizi dolaba kilitleyin ve mümkünse çocuklarınızı o anda düşünmeyin! Zira bu roman " BİR İNTİKAMIN ANATOMİSİ"


"Bazı suçlar intikam almayı gerektirir mi?"





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *